Начин на приготвяне
Морковите, лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина. Налива се бульонът и съдът се дърпа от огъня. Добавя се фасулът.
Магданозът и копърът се нарязват на ситно и заедно с мащерката се прехвърлят при фасула.
Отделно се смесват червеният пипер, куркумата, черният пипер и солта. Половината от тази смес също се добавя към фасула. Разбърква се добре и се прехвърля в подходяща дълбока тава.
Отгоре се подреждат пилешките бутчета, които се овкусяват с останалата половина микс сухи подправки.
Покрива се с алуминиево фолио и се пъха в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.
След това фолиото се маха и пилешки бутчета със зелен фасул на фурна се пече за още 25-30 мин.