Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сполучлив зелен фасул на фурна

Сполучлив зелен фасул на фурна

Сполучлив зелен фасул на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
48 мин.
Порции
3
"Има много рецепти за приготвяне на зелен фасул, но ние се доверяваме само на изпитаните и сполучливи"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • зелен фасул - 300 г (замразен)
  • сол
  • червен пипер
  • кетчуп - 1 с.л.
  • картофи - 2 бр.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чесъна и моркова на дребно.

В тенджера сложете три с.л олио и запържете зеленчуците заедно с картофа, който сте обелили и нарязали на големи кубчета.

Добавете зеления фасул.

Изчакайте пет минути и сложете червения пипер.

Запържете за кратко, като внимавате да не прегори. Добавете кетчупа и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Намалете котлона и варете на среден котлон около 20-30 минути.

Прехвърлете фасула в тавичка, поръсете с копър и печете на 200 градуса около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: