Начин на приготвяне
Картофите и яйцата са сварени и охладени.
Морковите предпочитам да са от селската туршия (по рецепта). Киселият им привкус с този на краставичките балансира вкуса на сварените картофи, яйцата и сладостта на граха.
В голяма купа поставяме нарязаните на средни кубчета картофи, шунка, моркови, белтъците от яйцата и отцедения грах.
Киселите краставички нарязваме на ситни зарчета.
Преди да ги прибавим към останалите съставки, ги отцеждаме добре, за да не разводним салатата.
В друга купа смесваме заквасената сметана, майонезата и сока от лимона.
Той и настърганата му кора придават свеж цитрусов аромат на салатата.
Жълтъците намачкваме и ги прибавяме към получения сос.
Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус (да не забравяме, че картофите са сварени в подсолена вода).
Прибавяме гъстия майонезен сос към нарязаните продукти.
Разбъркваме добре всички компоненти, покриваме руската салата с фолио за свежо съхранение и я оставяме в хладилник за 2-3 часа.
Сервираме руската залата за Нова година охладена.
Коментари