Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска салата»Новогодишна руска салата

Новогодишна руска салата

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Новогодишна руска салата
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Как си представяте Нова година без традиционната Руска салата, защото ние никак не си я представяме"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр., сварени, средна големина
  • майонеза - 1 1/2 кутия
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • кисели краставички - 1 буркан
  • моркови - 3 бр. от селска туршия
  • яйца - 2 бр. сварени
  • шунка - 300 г от свински бут
  • грах - 250 г консервиран
  • лимони - 1 бр. сока и кората от 1/2 лимон
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и яйцата са сварени и охладени.

Морковите предпочитам да са от селската туршия (по рецепта). Киселият им привкус с този на краставичките балансира вкуса на сварените картофи, яйцата и сладостта на граха.

В голяма купа поставяме нарязаните на средни кубчета картофи, шунка, моркови, белтъците от яйцата и отцедения грах.

Киселите краставички нарязваме на ситни зарчета.

Преди да ги прибавим към останалите съставки, ги отцеждаме добре, за да не разводним салатата.

В друга купа смесваме заквасената сметана, майонезата и сока от лимона.

Той и настърганата му кора придават свеж цитрусов аромат на салатата.

Жълтъците намачкваме и ги прибавяме към получения сос.

Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус (да не забравяме, че картофите са сварени в подсолена вода).

Прибавяме гъстия майонезен сос към нарязаните продукти.

Разбъркваме добре всички компоненти, покриваме руската салата с фолио за свежо съхранение и я оставяме в хладилник за 2-3 часа.

Сервираме руската залата за Нова година охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Вкусна салата за празник и делник.
27.12.2020 11:03