Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Новогодишна торта от руска салата Оливие

Новогодишна торта от руска салата Оливие

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Това е царицата на солените торти - все пак е от руска салата"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • моркови - 4 бр.
  • грах - 1 консерва (400 г) млечен
  • майонеза - около 500 г
  • салам - 200 г луканков
  • кисели краставички - 250 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За форма за торта с размер 26 см диаметър

Сварете картофите и морковите и ги обелете. Нарежете на дребни кубчета. Нарежете салама и киселите краставички на кубчета. Сварете яйцата и разделете белтъците от жълтиците и ги настържете.

Поставете плътен слой нарязани на кубчета картофи на дъното (около половината от цялото количество). Отгоре намажете с тънък слой майонеза.

Изцедете хубаво граха и го сложете като втори слой. Отгоре отново намажете с тънък слой майонеза. След това нарязаните моркови и отново тънък слой майонеза. Следва салама с тънък слой майонеза, а след това и киселите краставички със слой майонеза.

Накрая завършете с останалите сварени картофи и намажете с майонеза. Украсете готовата солена торта с настърганите яйца и други продукти по вкус. Приберете на студено за няколко часа.

Рецептата е адаптирана от tedytitova.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: