Начин на приготвяне
За форма за торта с размер 26 см диаметър
Сварете картофите и морковите и ги обелете. Нарежете на дребни кубчета. Нарежете салама и киселите краставички на кубчета. Сварете яйцата и разделете белтъците от жълтиците и ги настържете.
Поставете плътен слой нарязани на кубчета картофи на дъното (около половината от цялото количество). Отгоре намажете с тънък слой майонеза.
Изцедете хубаво граха и го сложете като втори слой. Отгоре отново намажете с тънък слой майонеза. След това нарязаните моркови и отново тънък слой майонеза. Следва салама с тънък слой майонеза, а след това и киселите краставички със слой майонеза.
Накрая завършете с останалите сварени картофи и намажете с майонеза. Украсете готовата солена торта с настърганите яйца и други продукти по вкус. Приберете на студено за няколко часа.
Рецептата е адаптирана от tedytitova.blogspot.com