Пуешко варено Провансал

09/12/2018
"За насладата от готвенето или как да изненадаме всички с ароматно Пуешко варена Провансал става дума "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 968
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 550 г без кожа
  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • праз - 100 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чушки - 1 бр. зелена (100 г)
  • домати - 150 г настъргани или пюре от консерва
  • провансалски билки - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • бяло вино - 120 мл
  • вода - около 500 мл
  • зехтин - 80 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете пуешкото месо от ципички и го нарежете на парченца. Оваляйте в черния пипер и малко сол.

2. Накълцайте лука, праза, чушката, моркова и чесъна на произволни по големина парченца и ги задушете в загрятия на умерен зехтин за 10 минути. След като омекнат, пасирайте до полугладка консистенция.

3. Към пасираните зеленчуци налейте доматеното пюре или настърганите домати и гответе под капак още 10 минути. Контролирайте огъня, за да не загори, или разбърквайте от време на време.

4. Сложете късчетата месо, червения пипер, подправките и сол на вкус, разбъркайте за кратко и налейте виното. Оставете капака на съда отворен за 1 минута и бъркайте, за да се изпари алкохолът.

5. Добавете картофите, нарязани на едро, налейте водата и гответе още 25 минути или до пълната готовност на месото с картофите.

6. Ако е нужно, може да разредите ястието с още водичка или да оставите по- гъсто.

Поднесете Пуешкото варено с ароматни провансалски билки задължително горещо.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар