Начин на приготвяне
Почистете пуешкото месо от ципички и го нарежете на парченца. Оваляйте в черния пипер и малко сол.
Накълцайте лука, праза, чушката, моркова и чесъна на произволни по големина парченца и ги задушете в загрятия на умерен зехтин за 10 минути. След като омекнат, пасирайте до полугладка консистенция.
Към пасираните зеленчуци налейте доматеното пюре или настърганите домати и гответе под капак още 10 минути. Контролирайте огъня, за да не загори, или разбърквайте от време на време.
Сложете късчетата месо, червения пипер, подправките и сол на вкус, разбъркайте за кратко и налейте виното. Оставете капака на съда отворен за 1 минута и бъркайте, за да се изпари алкохолът.
Добавете картофите, нарязани на едро, налейте водата и гответе още 25 минути или до пълната готовност на месото с картофите.
Ако е нужно, може да разредите ястието с още водичка или да оставите по- гъсто.
Поднесете Пуешкото варено с ароматни провансалски билки задължително горещо.
Добър апетит!