Начин на приготвяне
Слагам кубчетата патладжан във вряща вода за 4 минути. Изцеждам ги и ги оставяме да изстинат. Изстисквам излишната вода от патладжана.
В купа слагам хляба и млякото. Изчаквам няколко минути хлябът да поеме млякото, а след това го изцеждам.
В друга купа слагам патладжана и начупвам хляба при него. Добавям яйцата, сиренето и солта, накрая галетата и брашното (ако сместа ви е много мокра, може да ѝ добавите още брашно и галета).
Разбърквам добре, докато всички продукти са равномерно разпределени.
С ръце оформям кюфтенца с големината на топка за голф. Овалвам ги в брашно.
В голям тиган нагрявам зехтина. Запържвам лука и му прибавям доматеното пюре и солта. Затоплям соса до средно висока температура.
Слагам и патладжанените кюфтенца в него и ги оставям да отвърнат около 15 мин.
Сипвам в чиния кюфтета от патладжан в доматен сос и добавям настъргания пармезан.