Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Шакшука по български

Шакшука по български

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Шакшука по български
Снимка: Яница Николова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ти да видиш - оказва се, че баба цял живот шакушка е приготвяла, а ние с радост си записваме нейната рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 - 5 бр.
  • домати - 400 мл., консерва
  • патладжани - 3 - 4 бр., печен и обелен
  • чушки - 3 - 4 бр., печени и обелени
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сирене - по желание
  • магданоз - по желание, за поръсване
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.

В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква се с дървена лъжица, посолява се на вкус, прибавя се черният пипер.

След това с лъжицата се правят гнезда в соса и се чукват яйцата.

Оставя се на котлона за около 5 минути и след това се отстранява.

По желание шакшука се поръсва със сирене и нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: