Шакшука по балкански

Шакшука по балкански
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Много вкусно ястие се оказа тази шакшука по балкански"

Необходими Продукти

  • домати - 300 грама (от консерва)
  • яйца - 4 броя
  • кашкавал - 100 г
  • наденица - 500 грама
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 бр.
  • зеленчукова подправка
  • магданоз
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо запечете наденичките на грил тиган.

Наситнете почистените зеленчуци.

Загрейте олио в тиган и задушете до омекване лука с чушките. След това прибаевте доматите и поръсете със захарта.

Пуснете наденичките в зеленчуковата смес и поръсете със зеленчукова подправка и сол на вкус.

Чукнете 4-те яйца и намалете силата на котлона. Сложете капак на тигана и гответе миш маша до готовност.

Поръсете шакшуката с пресен магданоз и настърган кашкавал.

Шакшуката по балкански е много вкусно ястие, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: