Неделна баница с извара, сирене и грис

09/12/2018
"Събота, неделя или когато решите да я приготвите - няма да сгрешите, уникално вкусна е "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката - за целта се разбиват яйцата, добавя се олио, киселото мляко с разбъркана в него сода и щипка сол, натрошено сирене, извара, грисът и царевично брашно. Разбърква се добре с вилица.

Разгръщат се корите, първата се поръсва с малко олио, отгоре сложете втора кора и разпределяме по цялата кора 4-5 с.л. от плънката. Навиват се по тясната страна на руло и нареждаме в тава върху хартия или само намазнена.

Така се оформят всички кори. Нарязва се на парчета, отгоре се поставят малки парченца масло и печем неделната баница в загрята фурна 180°C до зачервяване 30 -35 минути.

Баницата със сирене се изважда и се покриваме с кърпа за кратко.

Чудесна закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар