Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Неделна баница с извара, сирене и грис

Неделна баница с извара, сирене и грис

Неделна баница с извара, сирене и грис
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Събота, неделя или когато решите да я приготвите - няма да сгрешите, уникално вкусна е"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • плънка
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • извара - 150 г
  • сирене - 100 г натрошено
  • грис - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • олио - за поръсване
  • масло - 1 с.л. за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката - за целта се разбиват яйцата, добавя се олио, киселото мляко с разбъркана в него сода и щипка сол, натрошено сирене, извара, грисът и царевично брашно. Разбърква се добре с вилица.

Разгръщат се корите, първата се поръсва с малко олио, отгоре сложете втора кора и разпределяме по цялата кора 4-5 с.л. от плънката. Навиват се по тясната страна на руло и нареждаме в тава върху хартия или само намазнена.

Така се оформят всички кори. Нарязва се на парчета, отгоре се поставят малки парченца масло и печем неделната баница в загрята фурна 180°C до зачервяване 30 -35 минути.

Баницата със сирене се изважда и се покриваме с кърпа за кратко.

Чудесна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: