Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 200 градуса.
Печурките се почистват, а пънчетата им се отстраняват внимантелно.
Беконът запичаме до хрупкава коричка. След като се охлади го начупваме и поставяме в блендер.
Прибавяме и нарязаните гъбени пънчета, начупената на малки късове чабата и настъргания кашкавал.
Овкусяваме със сол и черен пипер, прибавяме и маслото, което е със стайна температура. Смиламе добре.
Поставяме сместа в купа. Поставяме по лъжица от нея във всяка гъба.
Отгоре завиваме парченце от наденицата.
Прикрепете я с клечка за зъби, за да не се развие по време на запичането.
Гъбите нареждаме в тавичка, в която сме сипали от гъбения бульон.
Печем в загрятата фурна. След 10-15 минути (времето зависи от големината на гъбите).
Пълнените гъби се сервират топли както за предястие, така и като гарнитура към пържени кюфтета или скара.