Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени печурки със сирене

Пълнени печурки със сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнени печурки със сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
26 мин.
Порции
3
"Невероятно предястие, на което можем да се наслаждаваме с часове, но пък така ни се иска да хапнем от вкусните печурки със сирене, че не знаем колко още можем да издържим"

Необходими Продукти

  • печурки - 6 бр. големи
  • сирене - 100 г прясно, несолено
  • краве масло - около 18 - 20 г
  • черен пипер - 3 щипки или на вкус
  • чеснов спрей - 12 впръсквания
  • червен пипер - 3 щипки
  • зехтин - за поръсване
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е идейка за бързо мезе, която е най-обикновена, но стои много красиво на трапезата и ни радва с аромат и вкус.

Сиренето, което използвам, е прясно, домашно и много леко солено, но предполагам би се получило добре и с обикновено, предварително изкиснато във вода, за да стане крехко и солеността му да се редуцира.

Гъбките печурки се почистват със специална четчица, избърсват се с влажна чиста кърпа или се обелват. Пънчето се отстранява.

Подреждат се в тавичка с отвора нагоре и във всяка шапчица се поставя по малко парченце масло, малко сол и черен пипер и се впръсва от чесновия спрей.

Сиренето се реже на парченца и с него се пълнят печурките. Поръсват се леко с червен пипер и отново се напръскват пълнените гъби.

Фурната се загрява до 190 градуса - горен и долен реотан, пълнените печурки се поръсват със зехтин и пекат 15-17 минути или докато сиренето хване златиста коричка и леко се разтече.

Гъбите не трябва да се свиват, а останат сочни и крехки.

Пълнените печурки със сирене се поднасят топли с любимо питие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: