Яйчена салата с домашна майонеза

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
17/12/2018
"Приготвя се за нула време - страхотна салата, в която всичко е домашно до последната капчица дресинг "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 992
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • целина - 1 стрък
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • заквасена сметана - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • дижонска горчица - 1ч.л.
  • олио - 150 - 200 мл
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете 5 яйца в подсолена вода за 7-8 минути. Докато яйцата се сварят, пригответе майонезата.

Разбийте жълтъците на останалите 2 яйца в купа. Добавете 1 ч.л. дижонска горчица и разбъркайте.

Започнете да добавяте олио на тънка струйка, като разбивате непрекъснато, за да се усвои мазнината от жълтъците.

Добавяйте олио, докато майонезата добие светъл цвят и гладка структура. Посолете. Изстискайте сока на лимона и разбъркайте майонезата финално.

Смесете със заквасената сметана. Прибавете нарязаните на финни лентички пресния лук и стеблото целина.

Охладете сварените яйца в купа с лед, за да ги обелите по-лесно. Обелете ги и нарежете на едри кубчета. Добавете яйцата към майонезения дресинг и разбъркайте салатата.

Гарнирайте яйчената салата със стръкчета пресен лук и сервирайте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар