Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Смесете сухите съставки и разбъркайте хубаво. Добавете постепенно към яйцата и захарта олиото. Добавете постепенно сухите съставки и есенцията ром.
И когато вече е невъзможно да се работи с мексер, работете с дървена шпатула или с ръце. Омесете хубаво тестото, покрийте го със стреч и оставете да стегне за 1 час в хладилник.
Когато е готово, с намазнени ръце късайте от тестото, сплескайте в ръка, поставете бадем и навийте на топче.
Оваляйте сладките в пудра захар и поставете в тавичка с хартия за печене.
От тази доза излизат две тавички с по 15 напукани сладки / зависи колко големи искате да са вашите.
Готовите какаови сладки печете в загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути.
Добър апетит!