Начин на приготвяне
Разтопете шоколада заедно с маслото и го оставете леко да се охлади.
В купа разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията и разбъркайте. След това добавете бакпулвера, солта и брашното.
Когато шоколадът се е охладил, добавете и него към сместа.
Разбъркайте добре. Покрийте със стреч фолио със свежо съхранение и оставете в хладилника да стегне за 3-4 часа.
Пригответе си тава с хартия за печене. Извадете тестото за напуканите сладки и оставете да престои няколко минути.
Тестото е малко твърдо, но не се тревожете. Оформете топчета колкото малък орех и оваляйте, първо, в кристална захар, а след това в пудра захар.
Подредете ги в тавичката и печете на 180 °C точно 10 минути.
Поднесете поръсени с още пудра захар.
Да ви е сладко с моите напукани сладки с ром и портокал!