Начин на приготвяне
Салатата се приготвя в отделни купа за всяка порция.
В купата се поставят листата от бейби спанак, руколата, малко айсберг и няколко листа свежа мента.
Ябълката се обелва и се нарязва на кубчета. Желателно е ябълката да бъде зелена или златна превъзходна.
Приготвя се дресинг за салатата и се овкусява преди поставянето на другите продукти. Той се приготвя от сока на 1 лимон, 1 с.л. зехтин, мед, малко сол и черен пипер. Всичко това се смесва добре и се изсипват 2 лъжици върху вече приготвените съставки. Разбърква се добре.
На следващ етап нарязваме сиренето /то не трябва да е много солено/ на кубчета и го поставяме в купата.
Нарът се обелва, като се внимава да не нараняваме зърната. Посипваме колкото ни харесва върху зелените салати.
Най-отгоре можем да поръсим с подправка по избор, но аз използваш сладка сушена червена чушка.
Завършваме нашата полезна салата с още една лъжица от дресинга, за да има овкусяване и на останалите продукти.
Добър апетит!