Маслени сладки Krumiri

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Маслени сладки Krumiri
Снимка: marcheva14
1 / 6
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
50
"Празниците са причина да хапваме всякакви вкусни сладки, но тези маслени сладки са причината толкова много да харесваме празниците"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г бяло
  • брашно семола - 200 г
  • пудра захар - 130 г
  • масло - 250 г на стайна температура
  • жълтъци - 4 бр.
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр. есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса;

Две плоски тави покрити с хартия за печене;

Широк звездовиден отворен накрайник.

В купата се смесват брашното и солта. По средата се прави кладенче и се изсипват жълтъците, захарта и ваниловата есенция. Размесва се с ръце до хубаво гладко тесто. Ако е прекалено меко се завива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути, но при тази рецепта охлаждането не е задължително.

Тестото за тези бисквити става тежко и много плътно. Невъзможно е да се постави в пош и с накрайник да се оформят бисквитите, затова само накрайникът се пълни с тесто и с палец се шприцоват бисквити около 7/8 см, като се стараем леко да се приведат с извита форма - като половин луна. Подреждат се в тавата с малко разстояние една от друга на бисквитите.

Пече се на 175 градуса за около 10-12 мин. Бисквитите трябва да останат бели или с восъчен цвят.

Охлаждат се в самата тава, след това се изваждат. Може да се напудрят с пудра захар или всяко крайче да се потопи в разтопен шоколад. Оставят се напълно да се охладят и шоколадът да се стегне.

Krumiri няма превод, затова и така са известни, Това са вид италиански деликатни и топящи се бисквити. Произходът им е от град Казеле Менферато (Kasule Menferrato), който се намира в северозападна Италия, регион Пиемонте, където са били произведени за първи път през 1878 г от сладкаря Доменико Роси.

Приготвени са от пшенично брашно, захар, яйца, масло, ванилия, под формата на наклонен рошав цилиндър. Тази форма е била избрана в чест на екстравагантните мустаци на Victor Emanuel Втори, първият цар, обединил Италия.

Бисквитите получават голямо одобрение през годините, както и бронзов медал на универсалната изложба на проведения в Торино през 1884 г.

Днес сладките са сред известните уникални традиционни сладкиши на Пиемонте и са в началото на официалния списък на региона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Разкошна рецепта. Историята към рецептата също е интересна. Ако имаше 10 звезди, 10 бих дал :) Поздрави
13.12.2018 12:39
1
Покажи всички подкоментари