Начин на приготвяне
Фурна - 175 градуса;
Две плоски тави покрити с хартия за печене;
Широк звездовиден отворен накрайник.
В купата се смесват брашното и солта. По средата се прави кладенче и се изсипват жълтъците, захарта и ваниловата есенция. Размесва се с ръце до хубаво гладко тесто. Ако е прекалено меко се завива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути, но при тази рецепта охлаждането не е задължително.
Тестото за тези бисквити става тежко и много плътно. Невъзможно е да се постави в пош и с накрайник да се оформят бисквитите, затова само накрайникът се пълни с тесто и с палец се шприцоват бисквити около 7/8 см, като се стараем леко да се приведат с извита форма - като половин луна. Подреждат се в тавата с малко разстояние една от друга на бисквитите.
Пече се на 175 градуса за около 10-12 мин. Бисквитите трябва да останат бели или с восъчен цвят.
Охлаждат се в самата тава, след това се изваждат. Може да се напудрят с пудра захар или всяко крайче да се потопи в разтопен шоколад. Оставят се напълно да се охладят и шоколадът да се стегне.
Krumiri няма превод, затова и така са известни, Това са вид италиански деликатни и топящи се бисквити. Произходът им е от град Казеле Менферато (Kasule Menferrato), който се намира в северозападна Италия, регион Пиемонте, където са били произведени за първи път през 1878 г от сладкаря Доменико Роси.
Приготвени са от пшенично брашно, захар, яйца, масло, ванилия, под формата на наклонен рошав цилиндър. Тази форма е била избрана в чест на екстравагантните мустаци на Victor Emanuel Втори, първият цар, обединил Италия.
Бисквитите получават голямо одобрение през годините, както и бронзов медал на универсалната изложба на проведения в Торино през 1884 г.
Днес сладките са сред известните уникални традиционни сладкиши на Пиемонте и са в началото на официалния списък на региона.
Коментари