Начин на приготвяне
Маслото се стапя в микровълновата. Към него се прибавя кафявата захар и медът. Бърка се леко с миксер до разтапяне на захарта. Яйцето се разбива и се прибавя към сместа.
Брашното, канелата, солта и бакпулверът се пресяват и се прибавят по малко в купата. Трябва да се получи меко тесто. Готовото тесто се оставя в хладилника за 30 мин. Тестото се разделя на 3 топки. Двете остават така, а в третата се слага от боята и се меси до получаване на желания цвят.
1. Първата топка се разточва с дебелина 3-4 мм. Изрязват се с форма за сладки цветенца. С кръгъл накрайник от пош се изрязва средата на цветето, за да стане дупка. В тава се слага хартия за печене и се нареждат цветенцата. Петлето се начупва на ситно и с лъжичка се слага по малко в средата на всяко цвете. Захарното петле може да се замени с цветни бонбони.
2. Останалите 2 топки се разточват със същата дебелина. Изрязват се отново цветенца. С накрайника на поша се изрязват средичките и се разменят: на белите цветя се слагат червените среди, а на червените цветя - белите среди.
3. От остатъците бяло и червено тесто: правят се фитили. Вземат се по един бял и червен и се усукват. В единия край се завива леко, да прилича на бастунче.
4. От цялото тесто, което е останало, направих шарени топчета.
Сладките се пекат върху хартия за печене. Пекат се на 180-200 градуса в предварително загрята фурна за около 15-20 мин или докато леко се зачервят краищата. Вадят се веднага, защото бързо изгарят.