Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Карпачо с цвекло и мащерка

Карпачо с цвекло и мащерка

Карпачо с цвекло и мащерка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Лесно, вкусно и полезно - карпачо, което всеки може да приготви без никакви усилия"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 голяма глава
  • дресинг
  • зехтин - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • морска сол - смляна
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • мащерка - прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита добре глава червено цвекло се сварява на умерен огън за 40 минути докато омекне и се отцежда добре.

Оставя се да изстине и с къдрав нож се нарязва на много тънки кръгчета или полумесеци.

Филиите цвекло се нареждат в плитка чиния, като леко се застъпват.

В купа се разбърква зехтин, оцет, мед, горчица, сол и лимонов сок.

С лъжичка се залива червеното цвекло и оставяме за кратко да се овкуси. Сервираме карпачото с листенца прясна мащерка. Лесно, вкусно и полезно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: