Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Карпачо от червено цвекло и сирене

Карпачо от червено цвекло и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Карпачо от червено цвекло и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
17/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Има хора, които, колкото и да им казвате, че това е изискано карпачо от червено цвекло, смятат, че това е супер мезе и нищо повече"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • тиквено семе - 3 с.л.
  • див лук - 2 с.л. сушен, накълцан
  • сирене - 50 - 60 г овче или козе
  • кориандър - 1 стрък свежи листа
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - едра люспеста сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата червено цвекло, обелена и почистена, може да използвате сурова, печена или варена, както ви харесва.

Нарежете я на възможно най-тънки шайби. Това може да сторите с обикновен остър нож или с помощта на специална кухненска резачка.

Подредете кръгчетата в плата - 2 на брой и напръскайте със зехтин.

Поръсете с тиквеното семе - сурово или леко запечено на сух тиган.

Чесънът нарежете на тънки филийки и подредете върху цвеклото. Поръсете платата със лимонов сок и още зехтин, ако е нужно, както и с дивия лук.

Натрошете сиренето и разпределете във всяко плато с карпачо, а за завършек украсете със свежи листа от кориандър.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: