Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Шоколадови снежни топки

Шоколадови снежни топки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Шоколадови снежни топки6 / 6
14/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
45
"Вие само ни ядосайте и въобще няма да опитате от нашите Шоколадови снежни топки"

Необходими Продукти

  • брашно - 260 г бяло
  • масло - 180 г стайна температура
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • орехи - 130 г нарязани (или едро смлени)
  • шоколадови перли - 120 г тъмни
  • захар - 200 г кристал
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

Две плоски тави покрити с хартия за печене.

В купа се пресява брашното и солта. Оставят се настрана.

В купа се разбива маслото и захарта на висока скорост на миксера до побеляване, около 5-8 минути. Прибавя се яйцето, ванилията и отново се разбива до пълното му усвояване.

Към маслената смес се прибавя на малки порции брашното, разбива се на ниска скорост на миксера, прибавят се орехите и шоколадовите перли. Разбърква се, също съм ползвала миксер, но по рецепта се ползва дървена шпатула. Сместа е тежка и суха.

С помощта на лъжица за сладолед с диаметър около 3 см се загребва и се оформят топчета. Подреждат се с разстояние едно от друго в тавата за печене. Ако не се разполага с подходяща лъжица за сладолед топчетата се овалват бързо между дланите, но тогава е добре тестото да се измерва на кантарче, за да имат еднаквост бисквитите - около 20-22 г всяка.

Пече се на 180 градуса за около 12/15 мин.

Бисквитите трябва да имат восъчен цвят.

Изваждат се от фурната, охлаждат се за 1/2 мин и се овалват в пудра захар.

Сладките имат дълъг срок на годност, около 3-4 седмици при правилно съхранение на студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: