Пържени еклери с течен шоколад

14/12/2018
"О, да, готови сме да отидем в Ада за чревоугодничество, но няма да пропуснем да опитаме тези пържени еклери с течен шоколад "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо659
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, млякото и захарта се слагат на котлона. Щом се затопли се прибавят маста и маслото. Разбърква се до разтопяването им. Брашното се смесва с бакпулвера и солта. Когато млякото тръгне да ври се маха от огъня и се изсипва цялото брашно.

Връща се на огъня и се бърка с дървена лъжица до получаване на тесто. Оставя се за 10 минути да се охлади. Едно по едно се прибавят яйцата, като след всяко яйце се разбърква много хубаво.

В широк съд се загрява повече олио. От сместа се взима по 1/2 с.л. и с помощта на друга лъжица се избутва в горещото олио. Като се запържат еклерите до златисто се обръщат и от другата страна. Аз постоянно намалявах и увиличавах котлона. Изваждат се с решетъчна лъжица в тава или табла върху кухненска хартия.

400 мл от млякото и захарта се слагат на котлона. Бърка се до разтапяне на захарта. Останалите 100 мл мляко се разбъркват с нишестето и жълтъците. Когато млякото със захарта започне да ври, се маха от огъня.

На тънка струя се изсипва сместа с жълтъците през цедка, като се бърка непрекъснато. Котлонът се намалява и сместа се връща на огъня. Бърка се до сгъстяване на крема.

Отстранява се и се добавят шоколадът и маслото. Разбърква се до еднородна смес и разтопяване на маслото. Изчаква се малко да се охлади и се пълнят пържените еклери.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар