Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Течен Шоколад с Лешников Тахан

Течен Шоколад с Лешников Тахан

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Течен Шоколад с Лешников Тахан
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"Здравословен течен шоколад, приготвен у дома"

Необходими Продукти

  • лешников тахан - 300г
  • течен мед - 200 г
  • какао - 60 г натурално
  • брашно от рожков - 1 с.л. с връх (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чист съд се поставя медът. Добавя се постепенно натуралното какао, пресято през цедка или сито. Бърка се енергично, за да се избегнат бучките от какаото.

Накрая се добавя и лешниковият тахан. Разбъркваме до хомогенна смес на цвят и консистенция.

По желание добавяме и брашно от рожков - то придава допълнителна сладост и по-наситен тъмен цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Claire
Claire
Страхотна идея!
31.05.2020 23:26