Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с лимонада, сирене и кори на сач

Баница с лимонада, сирене и кори на сач

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Баница с лимонада, сирене и кори на сач
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Това не е баница, това е истински шедьовър на Класическата българска кухня"

Необходими Продукти

  • кори на сач - 1/2 пакет, кръгли
  • яйца - 3 бр.
  • лимонада - 130 мл, червена или жълта
  • сирене - около 200 г
  • олио - около 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чукват яйцата, разбъркват се и се прибавя натрошеното сирене. Добавя се киселото мляко със содата, разбъркани. Корите на сач се разрязват на две.

Откъм широката част се поръсват с лъжица олио и 2-3 лъжици от плънката.

Навива се на руло и се нарежда в намазана с олио тава. Така се прави и с другите кори, част от плънката се оставя за заливка.

Към отделената плънка се прибавя лимонадата, фанта или газирана вода с 1/4 ч.л. захар и баницата се залива, маслото се разпределя отгоре.

Фурната се включва на 190-200 градуса, баницата се слага във фурната и се пече около 30 минути. После се покрива с кърпа да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: