Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Печени патладжани със сирене и яйца

Печени патладжани със сирене и яйца

Печени патладжани със сирене и яйца
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И от всички вкусни печени патладжани с плънка тези най са ни на сърце, опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и им отрежете дръжката. Нарежете ги на филии с дебелина 1-2 см. Сложете ги в купа и ги посолете.

Оставете ги за 1 час и ги изцедете от водата, която са пуснали. Подсушете и всяка филия потопете в олио.

Наредете ги в тава, застлана с хартия, и ги изпечете в загрята фурна на 250 градуса до златист цвят от двете страни. През това време смесете яйцата, натрошеното сирене и рендосания кашкавал.

Върху вече изпечените патладжани нанесете от сместа и върнете във фурната на най-горното ниво. Запечете пълнените патладжани до златист загар.

Източник: Надя Цветкова

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Страхотно ястие!
13.10.2021 23:53