Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтенца от патладжани, сирене и кашкавал

Кюфтенца от патладжани, сирене и кашкавал

Кюфтенца от патладжани, сирене и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
13
"Страхотни зеленчукови кюфтенца - за хапване, за лека вечеря или просто така - за разкош"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. средно големи
  • сирене - 100 г твърдо
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • хляб - 2 филии сух
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги нарежете на кубчета. По желание може да ги обелите. Сложете ги в съд за варене и ги покрийте с вода. Добавете 1 с.л. сол.

Сварете ги докато омекнат. Изплакнете ги със студена вода и ги оставете да се отцедят за около час.

Накиснете филиите хляб във вода, изстискайте ги и ги прибавете към патладжаните. Чукнете яйцето, добавете натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Овкусете със сол и бял пипер. Разбъркайте и оставете сместа за около 20 мин. в хладилник. Загрейте олиото в съд за пържене.

Оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашно, изтупайте излишното и ги изпържете до златисто от двете страни.

Отцедете зеленчуковите кюфтета на домакинска хартия и поднесете с чеснов сос.

Кюфтенцата от патладжани, сирене и кашкавал са много вкусни, опитайте ги!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: