Крем супа от червена леща

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач14553512
16/12/2018
"Нежен вкус, с който да се поглезите - опитайте ароматна кремсупа от червена леща с нотка пушен червен пипер "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 655
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме бульона да кипне, добавяме измитата червената леща, лука, нарязаните на кубчета моркови и пиперка, настърганите домати и чесъна.

Варим на слаб огън до омекване на всички продукти и пасираме.

В малко масло запържмаме лука до златисто-кафяво, добавяме и червения пушен пипер за гарниране.

Поставяме крем супата да кипне, добавяме подправките, сипваме 2-3 л. масло и отстраняваме от огъня.

Сервираме, като всяка порция гарнираме със запържения лук, резенче лимон и клонки копър.

По желание, супата може да се подправи и с лют червен пипер.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар