Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Крем супа от червена леща и куркума

Крем супа от червена леща и куркума

Крем супа от червена леща и куркума
Снимка: Камелия Григорова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Наслада с всяка лъжица топла и ароматна кремсупа от червена леща с куркума"

Необходими Продукти

  • червена леща - 250 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - на вкус
  • куркума - 2 лъжици
  • къри - 1 лъжица
  • кимион - 1 лъжица
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, морковите и чесъна на едро (после ще пасираме) в тенджера с вода, колкото да покрие зеленчуците, и слагаме да варим.

През това време си измиваме лещата и я добавяме, когато видим, че морковите са омекнали от варенето.

Варим лещата със зеленчуците до пълното ѝ омекване - тя се сварява доста по-бързо от позната кафява леща, което е около 15 минути.

Сварени продуктите дърпаме от котлона и тогава овкусяваме със зехтин, куркумата, къри, кимион, черен пипер и сол.

Пасираме супата от леща и поднасяме гореща!

Много вкусно и изключително полезна супа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: