Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Крем супа от червена леща със сирене

Крем супа от червена леща със сирене

Крем супа от червена леща със сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - стрък
  • лук - 1 глава малка
  • сол - на вкус
  • куркума - 1 к.л.
  • кимион - 1 - 2 щипки
  • масло - 1 с.л.
  • сирене - домашно за гарниране
  • шарена сол - 1 щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва около 1 литър вода и непълна чаша червена леща.

Зеленчуците се нарязват на парчета и прибавяме при лещата. Оставя се да заври и прибавяме сол на вкус.

Вари се на умерен огън 15-20 минути и добавяме масло и подправките. Сваля се от котлона, може леко да изчакате и после се пасира на идеална крем супа.

Поднасяме поръсена с натрошено сирене с малко шарена сол. Лека и здравословна супа за лятото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: