Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Бързо набухващото тесто за пица

Бързо набухващото тесто за пица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Бързо набухващото тесто за пица
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
18/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Най-вкусната пица е домашната, но приготвена с бързо набухващо тесто за пица, само казваме"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г + за поръсване на плота
  • вода - 260 мл
  • зехтин - 30 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 20 г. жива
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и направете кладенче. В него сипете водата, с разтворена в нея захарта и леко затоплена до телесна температура.

В кладенчето при водата натрошете маята, раззмесете леко с пръсти, за да се разтвори и покрийте съда с кърпа за 5-10 минути.

Загрейте зехтина на умерен огън, трябва да е горещ, но не да достига до степен да започва да пуши. Сипете го отстрани при брашното, не вътре в кладенчето с шупналата мая.

С пръсти замесете компактно тесто и щом започне да се отделя от стените на съда го прехвърлете на набрашнен плот и доомесете докато спре да лепне и стане еластично. Към края на процеса прибавете и солта - малко по малко.

Оформете на топка и приберете в купата, която предварително сте намаслили. Покрийте и оставете да бухне за 20 минути в предварително загрята на 45 градуса фурна.

Това тесто ще втаса много бързо, поради горещата мазнина, която прибавяме и също така поради слагането на солта на по-късен етап.

Използвайте тестото за направата на любимите си пици с плънка по ваш вкус!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: