Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Слепени меденки с шипков мармалад

Слепени меденки с шипков мармалад

Слепени меденки с шипков мармалад
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"А понякога щастието е скрито в слепените меденки с шипков мармалад, опитайте, ако не вярвате"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • шипков мармалад - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното, бакплувера, содата и канелата.

В друга купа разъркваме яйцата, захарта, меда, оцета и олиото.

Добавяме сухата смес и омесваме меко тесто. Разточваме го на набрашнен плот и изрязваме кръгчета.

Подреждаме ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Печем меденките на 180 градуса за 20 минути.

Докато са още топли намазваме меденките с шипков мармалад и ги слепваме по две.

По-вкусни са на следващия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: