Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Слепени меденки с мармалад и шоколад

Слепени меденки с мармалад и шоколад

Слепени меденки с мармалад и шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"За всеки повод са подходящи слепените меденки с мармалад и шоколад"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 грама
  • орехи - 300 грама (смлени)
  • яйца - 4 броя
  • захар - 150 грама
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • мармалад - 200 грама
  • шоколад - 100 грама
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • канела - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта. Добавете канелата, меда, олиото и ванилията.

Започнете да добавяте на части брашното с бакпулвера до получаване на средно твърдо тесто.

Покрийте и приберете тестото в хладилник.

Междувременно разтопете шоколада на водна баня.

Извадете тестото и го разточете на кора с дебелина 1 см. Изрежете кръгчета и ги наредете в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладките до готовност.

Слепете готовите меденки с мармалад. Намажете ги с разтопения шоколад и оваляйте хубаво в смлените орехи.

Оставете меденките да престоят една нощ - така ще омекнат и ще станат още по-хубави.

Слепените меденки с мармалад и шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: