Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Руло от бисквити с шипков мармалад и масло

Руло от бисквити с шипков мармалад и масло

ЦветомирЦветомир
Новак
238115
Руло от бисквити с шипков мармалад и масло1 / 2
22/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Специално за Вас изровихме от прашните тефтери тази прекрасна рецепта от детството ни!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 3 пакета /по 150 г всеки/ чаени
  • масло - 125 г краве /истинско, не имитиращ продукт/
  • пудра захар - 200 г
  • шипков мармалад - 1 бурканче
  • орехи - смлени за овалване на рулото или нещо друго
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се слепват една към друга с шипковия мармалад. Пудрата захар се смесва с маслото, което предварително е оставено извън хладилник да се размекне и се бърка до хомогенна смес.

Намазва се рулото от всички страни и се овалва в смлените орехи или каквото сте приготвили за овалване. Оставя се в хладилник да престои около 3-4 часа и внимателно с остър нож се нарязва под наклон - обезателно се реже косо.

Продуктите са за две рула с дължина около 30 см. Рулото може да оваляте по избор в смлени бисквити, шоколадови пръчици - варианти много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
518
48
32
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Липсва описание как се оформя това "руло".
03.08.2022 16:52
Ерхан Сабушев
Ерхан Сабушев
Страхотно се получи. Поздравления!
27.05.2020 21:45
Невена Блажева Иванова
Невена Блажева Иванова
Благодаря Ви за тази рецепта...Върнахте спомените ми в ученическите ми години,където се явих в училище на организиран кулинарен конкурс с тази рецерта и направих това руло..
Беше хит ...Поздравления !
31.03.2017 05:22
1
2
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз към маслото и пудрата захар прибавям един суров жълтък.Не е моя приумица,просто така знам рецептата за това лесно и вкусно руло.
12.07.2016 03:18
5
4
punkara
punkara
супер, благодаря за рецептата! :)
12.01.2014 01:42
6
1
MDY
MDY
Ей.... 1-во Не съм ти никакво момиче.
2-ро Не ми се прави на много важна, като ми обясняваш аз къде съм била и къде не.
3-то Научи се да имаш уважение към хората и към въпросите им.
След, като ти е толкова трудно да отговориш без упреци, не отговаряй. И за какви наклони, за какво ми говориш? Май и ти не си много наясно. Първо чети - после пиши.
Жалко, че развали с глупавите си постове старанието на останалите. Почерпи се с едно руло от мен.- Да ти е сладко!

13.09.2013 14:34
23
4
хриса
хриса
момиче,ти шпеков салам за сандвич или за мезе за гости никога ли не си си рязала та питаш как под наклон.Мажеш първата залепваш втората мажеш я и лепиш третата така докато се свърши пакетчето.Това е най-лесният сладкиш който се учи по труд и техника още в5клас но явно не си била в час тогава.
07.09.2013 22:55
10
8
MDY
MDY
Здравейте, не ми стана ясно, как след като слепя бисквитите-мажа рулото и го овалвам? Как се получава това руло??? Който го е правил му става ясно, но има и такива, които само сме го яли. А и като гледам снимката как е нарязано и намазано със сладкото още повече се обърках от написаното. Издайте тайната :)
23.08.2013 18:07
9
4
Мая
Мая
много, много благодарности!
Най-прекрасната рецепта от летата при баба!
30.07.2013 18:59
6
1
Вал
Вал
Нина, използвай кръгли чаени бисквити. В случай, че твоите са квадратни, просто трябва да си поиграеш и да заоблиш връхчетата. Пък и квадратно да е, вкусът не се променя :)
30.07.2013 13:28
1
нина
нина
как да направя формата на руло от квадратни бисквити
30.07.2013 12:15
2
1
катя
катя
И аз я помня,с бисквити Еверест,и Али не се напояват бисквитита
30.07.2013 09:53
1
Бени
Бени
Това е бисквитеното руло от моето детство! Рецептата е точна, без предварително напояване на бисквитите, задължително чаени. Ефекта е като се реже под наклон! Чудесно е!
30.07.2013 09:16
5
Опитна
Опитна
Меките бисквити могат да се намажат само с маслото, разбито със захар, какао и смлени орехи. Овалва се в счукани орехи и др. по желание. Добър апетит!
28.07.2013 11:30
2
Цветомир
Цветомир
Няма пропуск в рецептата,бисквитите поемат влагата на маслото и мармалада и си омекват,така,че Али,когато се прави с чаени бисквити етапа е без намокряне,но когато е с обикновени напояването е задължително,но тогава въпросното руло,въобще като вкус няма да бъде ТОВА руло.
28.07.2013 11:14
2
Светла
Светла
Правила съм такова руло, няма нужда от напояване на бисквитите, сами си омекват, а в съчетание с маслото стават супер:)Едно време го намазвахме с бита сметана.
23.07.2013 16:25
2
Али
Али
Пропуснали сте етапа с напояването на бисквитите преди да се намажат с мармалад.В противен случай те не омекват а стоят сухи,същия сладкиш може да се направи не само с чаени а и с обикновени
23.07.2013 12:55
4