Начин на приготвяне
В дълбока купа разбийте три яйца заедно с 3 супени лъжици захар. Когато сместа стане светла и пухкава, добавете 3 супени лъжици брашно и разбийте отново сместа.
Добавете чаена лъжичка ванилова захар за аромат.
Сипете сместа за пандишпана в плоска тавичка и изпече да 9-10 минути на 180°C.
Извадете готовия блат и го завийте на руло с влажна кърпа.
Разбийте 200 мл сладкарска сметана с 50 г пудра захар до пухкав крем.
Развийте пандишпановия блат и намажете равномерно с шипков мармалад. Отгоре разнесете половината от сметановия крем.
Поръсете обилно с филирани бадеми и навийте рулото повторно.
Украсете сладкиша с останалия сметанов крем, поръсете с ядки и прясно настъргани цитрусови кори.
Охладете добре и сервирайте рулото с шипков мармалад.
Коментари