Бьоф бургиньон

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Бьоф бургиньон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
175 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Перфектното телешко ви чака на масата, а вие къде се бавите още?"

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • телешко месо - 900 г вратна пържола
  • бекон - 2 х 100 г
  • арпаджик - 16 глави обелени
  • гъби - 225 г нарязани
  • моркови - 200 г
  • лук - 1 глава кромид, нарязан
  • чесън - 1 скилидка, счукан
  • брашно - 3 с.л.
  • червено вино - 1 бутилка бургундско
  • телешки бульон - 100 мл
  • гарни букет - 1 букет
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в малка, но дълбока тава. Изпържете месото, което предварително сте нарязали на кубчета със страна 2.5 см, на няколко порции, докато добре покафенее и го оставете на страна.

След това запържете бекона на ивици с арпаджика. Добавете гъбите и запържете за 2 минути.

Извадете зеленчуците в чиния с решетъчна лъжица и добавете лука и морковите да се запържат за 8 минути или докато омекнат.

Добавете чесъна и пържете още 1 минута, сипете брашното и разбъркайте докато покафенее.

Долейте виното, бульона и гарни букета от пресни подправки.

Върнете телешкото в тавата и изчакайте да заври.

Сложете капак и варете на тих огън около 2-2 и 1/2 часа или докато месото стане съвсем крехко.

Към вкусната френска гозба добавете бекона, лука и гъбите и гответе още 15 минути.

Накрая овкусете бьоф бургиньон със сол, черен пипер и захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Станчева
Таня Станчева
Много вкусно, особено ако се сготви в тенджера за бавно готвене.Аз добавих и два моркова, които не са написани в рецептата, но пък се виждат на снимката.
Заслужава си да се опита.
15.06.2013 19:18