Начин на приготвяне
Загрейте олиото в малка, но дълбока тава. Изпържете месото, което предварително сте нарязали на кубчета със страна 2.5 см, на няколко порции, докато добре покафенее и го оставете на страна.
След това запържете бекона на ивици с арпаджика. Добавете гъбите и запържете за 2 минути.
Извадете зеленчуците в чиния с решетъчна лъжица и добавете лука и морковите да се запържат за 8 минути или докато омекнат.
Добавете чесъна и пържете още 1 минута, сипете брашното и разбъркайте докато покафенее.
Долейте виното, бульона и гарни букета от пресни подправки.
Върнете телешкото в тавата и изчакайте да заври.
Сложете капак и варете на тих огън около 2-2 и 1/2 часа или докато месото стане съвсем крехко.
Към вкусната френска гозба добавете бекона, лука и гъбите и гответе още 15 минути.
Накрая овкусете бьоф бургиньон със сол, черен пипер и захар.
Коментари
Заслужава си да се опита.