Начин на приготвяне
Разтворете едно пакетче желатин по указания на пакета начин.
Изсипете боровинковото сладко в купа, добавете 1 ч.ч. студена вода и разтворения желатин. Разбъркайте и изсипете сместа в къдрава силиконова форма.
Поставете формата в хладилник и оставете сместа да се желира.
Разтворете и останалите две пакетчета желатин. Разбъркайте млякото с пудрата захар, желатина и добавете замразени боровинки.
Ако боровинковата смес се е желирала, изсипете млечната смес отгоре и отново поставете формата в хладилник за около 2-3 часа.
След като и млечната смес се желира, потопете за кратко дъното на формата в гореща вода и обърнете десерта върху поднос.
Гарнирайте млечното желе с боровинки и свежа мента.
Нарежете преди поднасяне.