Ошав с индрише

Ошав с индрише
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
22/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се измиват. Поставят се в голяма тенджера и заливаме със студена вода около 1 литър и половина или по-малко, вие си преценете колко сироп да има.

Варим на умерен огън малко да омекнат. Добавя се захар, кора от лимон и канела.

Вари се още малко, докато захарта се разтопи и плодовете са готови. Накрая се добавя лист индрише към вашия ошав за Бъдни вечер и като се охлади, се сервира овкусен с лъжица лимонов сок.

Вместо захар може да се ползва мед, но се добавя накрая, след като свалим от котлона, да не загуби полезните си свойства.

Чудесен за Бъдни вечер!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: