Начин на приготвяне
Нарежете месото, така че да получите еднакво по дебелина голямо парче. Натрийте го от двете страни със сол и черен пипер. Поставете го върху алуминиево фолио, което трябва да е по-голямо от размера на месото.
Пригответе плънката, като нарязвате половината от праза на тънки кръгчета, а гъбите - на филийки. Запържете ги в маслото, докато се зачервят.
Подправете и тях на вкус със сол и черен пипер. Разстелете ги върху месото и го навийте внимателно на руло. Завържете го здраво с дебел мокър конец и завийте във фолиото. Поставете в тавичка и печете 1 час и 30 минути в гореща фурна.
През това време нарежете зеленчуците - обелените картофи: на гредички, морковите - на кръгчета, праза - също на кръгчета, но по-дебели и без да разделяте, отделените пръстенчета едно от други, а лукът - на полумесеци.
Смесете ги в средно голяма тава, овкусете ги със сол, черен и червен пипер. Налейте малко вода и нарежете отгоре останалото масло. Запечете и тях.
Преди да станат напълно готови, сложете в средата свинското руло и допечете до неговото зачервяване.
След като го извадите от фурната, го поръсете с копър.
Преди сервиране отстранете конеца.