Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Коледно свинско руло с гъби и праз

Коледно свинско руло с гъби и праз

Коледно свинско руло с гъби и праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг и 500 г контрафиле
  • сол
  • черен пипер
  • праз - 1 и 1/2 стръка
  • гъби - 250 г
  • масло - 150 г
  • За гарниране
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3
  • праз - 1 и 1/2 стръка
  • червен лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото, така че да получите еднакво по дебелина голямо парче. Натрийте го от двете страни със сол и черен пипер. Поставете го върху алуминиево фолио, което трябва да е по-голямо от размера на месото.

Пригответе плънката, като нарязвате половината от праза на тънки кръгчета, а гъбите - на филийки. Запържете ги в маслото, докато се зачервят.

Подправете и тях на вкус със сол и черен пипер. Разстелете ги върху месото и го навийте внимателно на руло. Завържете го здраво с дебел мокър конец и завийте във фолиото. Поставете в тавичка и печете 1 час и 30 минути в гореща фурна.

През това време нарежете зеленчуците - обелените картофи: на гредички, морковите - на кръгчета, праза - също на кръгчета, но по-дебели и без да разделяте, отделените пръстенчета едно от други, а лукът - на полумесеци.

Смесете ги в средно голяма тава, овкусете ги със сол, черен и червен пипер. Налейте малко вода и нарежете отгоре останалото масло. Запечете и тях.

Преди да станат напълно готови, сложете в средата свинското руло и допечете до неговото зачервяване.

След като го извадите от фурната, го поръсете с копър.

Преди сервиране отстранете конеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: