Шарен кекс с портокалов сок

МариянаМарияна
Мастър Шеф
752
261
622
6
22/12/2018
"Всякакъв кекс сме опитвали, но този много ни хареса, затова ви го препоръчваме от сърце "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 971
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сок от портокал - 1/2 ч.ч. пресен
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • захар - 1 ¼ ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • какао - 4 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 2 1/3 ч.ч.
  • олио - за намазване
  • брашно - за набрашняване
  • пудра захар - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със сито.

В купа отделяме и слагаме 3 белтъка от 4 яйца.

Разбиваме с миксера, докато стане на сняг. Вътре прибавяме и ¼ захар и разбиваме.

После прибавяме и 1/3 ч.ч. брашно и 1/3 от пакетчето бакпулвер и отново разбиваме с миксера до еднородна смес.

В друга купа отделяме 4 жълтъка и 1 цяло яйце и разбиваме с миксера заедно с 1 ч.ч. захар много добре.

Режем 1 голям портокал на половина и отцеждаме сока му. Нужно ни е ½ ч.ч. прясно изцеден сок от портокал. Слагаме го вътре в сместа и разбиваме с миксера. Добавяме олиото и 2 ч.ч. брашно заедно с 2/3 от бакпулвера.

Разбиваме много добре. Кората на портокала я настъргваме с ренде на корички.

Кашата делим на 2 части.

В едната част слагаме какаото и объркваме с шпатула.

В другата слагаме портокаловите корички и объркваме с шпатула.

Намазваме с олио форма за кекс с дупка и набрашняваме. Изливаме какаовата каша. Следва портокаловата с коричките и накрая бялата каша.

Заглаждаме портокаловия кекс и слагаме във фурната загрята на 170 градуса до готовност за около 40 мин.

След като е готов шареният кекс с портокалов сок, го вадим и режем на дебели парчета. Поръсваме с много пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар