Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Едноокият пират с млечен сос с тонка

Едноокият пират с млечен сос с тонка

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Едноокият пират с млечен сос с тонка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4 бр.

Необходими Продукти

  • за филийките
  • хляб - 4 филийки пълнозърнест
  • зехтин - 2 с.л. лъжици
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • За млечния сос
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л. лъжици
  • прясно мляко - 1 ч.ч. затоплено
  • горчица - 1 ч.л. лъжица
  • сос табаско - 1 капка
  • кашкавал - 50 г настърган твърд
  • масло - 2 капки биоетерично масло от тонка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте формичка за сладки и изрежете дупка в средата на филията. Загрейте тигана, напръскан със зехтин и сложете филията хляб. Счупете едно яйце в средата на филията и посолете със сол и черен пипер. Щом яйцето започне да се запича, обърнете филията с яйцето от другата страна.

В малка тенджера на котлона сложете зехтина и запържете брашното до зачервяване за около 1 минута. Долейте млякото и разбъркайте докато се смесят съставките.

Разтворете етеричното масло от тонка в лъжица със зехтин. Подправете със сол и черен пипер, добавете горчицата и Табаско соса, а най-накрая добавете етеричното масло от тонка. Бъркайте непрекъснато.

Сложете в чиния Едноокия пират, гарнирайте с настъргания кашкавал и отгоре с млечния сос. Украсете и добавете гарнитура по избор от пресни домати, краставици, маслини, каперси или други пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: