Начин на приготвяне
В купа смесете брашното, бакпулвера, солта и дръпнете настрани.
В друга купа смесете какаото, бялата и кафявата захар, олиото. Разбъркайте с лъжица, а след това започнете разбиване с миксер. Добавяте едно по едно яйцата, като след всяко разбивате сместа.
Настържете шоколада и заедно с ванилията ги добавете. Накрая прибавете брашното и хубаво разбивате с миксера. Покрийте сместа с фолио и оставете поне за около 4 часа или 1 нощ в хладилника.
Сложете хартия за печене на тавите и от сместа оформете топчета колкото орех, оваляйте в пудра захар и подредете на разстояние.
Загрейте печката на 180 градуса и печете за 10 -12 минути на вентилатор. Не ги препичайте - като ги вадите, са още меки, но после се стягат, хубаво е центърът на тези какаови сладки да остане мек.
Съхранявайте напуканите сладки в кутии, за да не изсъхват.