Постна баклава за Бъдни вечер

25/12/2018
"Поднасяме домашно приготвена постна баклава в тази свята нощ и съветваме и вие да направите същото "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 408
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет, фини, за баклава (Фамилия)
  • орехи - 1 ч.ч.
  • галета - 100 г
  • бисквити - 1 пакет (обикновени)
  • олио - 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава започваме да редим по две точени кори за баница или баклава. И ръсим богато от галетата, бисквитите и орехите. Прибавяме на вкус ванилия.

След като сме готови, нарязваме на парчета баклавата по дължина. В процепите изсипваме предварително загрятото олио.

Печем във фурна на 170 градуса. Когато баклавата придобием загар, я изваждаме и я оставяме да изстине.

В отделен съд на котлона кипваме 2 чаши вода с 300 г захар. Изчакваме сиропът да изстине и заливаме баклавата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар