Начин на приготвяне
Отрежете капачета на камбите, около 0.5 мм под опашката. Почистете от семки и жилички и измийте добре.
Поставете чушките с отворите нагоре в леко намазнена тавичка и запечете за 15-18 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Трябва да останат ал денте, затова не ги посолявайте, солта би извлякла соковете им и ще ги направи по-меки.
През това време накълцайте лука и го запържете в загрятото олио докато омекне и придобие лек загар. Сипете доматеното и пиперково пюре, сол на вкус и захарта и разбъркайте за две- три минути.
Накълцайте свежия кориандър и го сипете заедно с нахута, добре отцеден от течността в консервата. Гответе още минута две и отстранете от огъня.
Извадете чушките от фурната и изпразнете вътрешността им от насъбралото се при печенето сокче. Напълнете с плънката от нахут и поръсете леко с олио или зехтин.
Пъхнете отново приготвените пълнени камби във фурната за още около 20 минути. Поднесете топли тези Постни пълнени камби с нахут. Добър апетит!