Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Коледни мъфини с ябълка, орехи и канела

Коледни мъфини с ябълка, орехи и канела

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Коледни мъфини с ябълка, орехи и канела
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Поднесете мъфините с ябълки, орехи и канела на своите гости и приветствайте Коледа в дома си"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 ч.ч. настъргани
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете яйцата предварително от хладилника.

Пресейте брашното и бакпулвера и ги оставете на страна.

Измийте, обелете и настържете ябълките.

Разбийте яйцата заедно със захарта и олиото и малко по малко при непрекъснато разбиване с миксер добавете брашното и канелата.

Към тестото за мъфини добавете орехите и настърганите ябълки и разбъркайте, но този път не с миксера, а само с шпакла.

Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка за мъфини и я пълните с приготвената смес. Имайте предвид, че не трябва да пълните формичките догоре, а на ¾ от обема, тъй като по време на печене мъфините бухват и ако сте ги напълнили догоре, ще прелеят и няма да могат да се изпекат.

Печете мъфините с ябълки и канела в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: