Начин на приготвяне
Извадете яйцата предварително от хладилника.
Пресейте брашното и бакпулвера и ги оставете на страна.
Измийте, обелете и настържете ябълките.
Разбийте яйцата заедно със захарта и олиото и малко по малко при непрекъснато разбиване с миксер добавете брашното и канелата.
Към тестото за мъфини добавете орехите и настърганите ябълки и разбъркайте, но този път не с миксера, а само с шпакла.
Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка за мъфини и я пълните с приготвената смес. Имайте предвид, че не трябва да пълните формичките догоре, а на ¾ от обема, тъй като по време на печене мъфините бухват и ако сте ги напълнили догоре, ще прелеят и няма да могат да се изпекат.
Печете мъфините с ябълки и канела в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.