Меки коледни масленки със сладко от боровинки

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач711216602
26/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции60
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 790
  • Преглеждания за месеца237
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 22 с.л.
  • свинска мас - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 2 щипки
  • брашно - колкото поеме /около 1 кг/
  • сладко от боровинки - 1 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и пудрата захар се разбиват в купа, след което се добавят постепенно разтопените чаши свинска мас, олиото и ванилиите.

Следва брашното - тестото трябва да е меко на пипане и гладко. От него се късат топчета с големината на орех и се подреждат в тава, след което с помощта на вилица се притискат и им се правят шарки.

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до приятен златист цвят.

Щом всички са готови, се взимат две по две и се слепват със сладко по избор - в случая от боровинки.

Може да се овалят в пудра захар, като при мен, или в смлени орехи. Готовите маслени сладки са меки, вкусни и топящи се в устата.

Добър апетит!

Забележка: Рецептата е за две дози - от тях излизат около пет тави с масленки, зависи колко големи ги правите.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар