Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Коледен венец от сирена и бекон

Коледен венец от сирена и бекон

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Коледен венец от сирена и бекон5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Не знаем за вас, но нашият коледен венец е хем красив, хем вкусен, съставен от бекон и различни сирена"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 1 кг Филаделфия
  • бекон - 240 г на кубчета
  • чедър - 200 г настъргано
  • червени чушки - 1 бр. свежа
  • зелен лук - 1/2 връзка наситнен (или 4 стръка)
  • кориандър - 1/2 връзка наситнен ( или магданоз)
  • лук - 1 1/2 ч .л. на прах
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • декорация
  • магданоз - 1 връзка, наситнен
  • зелен лук - 1 връзка силно наситнен
  • сушени домати - 10 бр. нарязани на кубчета
  • солени бисквити - кръгли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кубчетата бекон се запържват в сух тиган, докато станат кафеникави и силно хрупкави.

Сиренето Чедър се настъргва на едро ренде.

Червената чушка се нарязва на дребни кубчета.

Лукът се нарязва на ситно.

В купа се изсипва цялото крема сирене, хрупкавият бекон, сиренето Чедър, червената чушка, наситнен зелен лук и наситнен магданоз. Посолява се със сол и черен пипер на вукс, прибавят се лук на прах и чесън на прах. Разбърква се с лъжица.

Дълбока кръгла кейкова форма с куминче по средата, ребрована, се покрива отвътре със свежо фолио, но така че отстрани да има и дръжки, да излиза свободно от формата. Фолиото нека да минава около куминчето на формата, но не се разрязва. Изсипва се цялата смес, заглажда се и леко се притиска, за да не се е образувал въздух. Отгоре се покрива с още едно фолио.

Сместа се охлажда най-малко за 2 часа.

Разядката се изважда от формата посредством дръжките от фолиото, поставя се в голяма чиния и се обръща още веднъж окончателно в подходяща сервизна чиния. Отстранява се фолиото и с нож се минава по страните, за да се изглади, с леко навлажнени ръце.

По средата, там, където е било куминчето, се поставя един свитък от намачкана хартия за печене, запълва се, тя е предпазна за момента.

Отстрани върху сместа се поръсва обилно с силно наситнен магданоз, леко се притиска с ръка, за да полепне. Отстранява се хартията.

Отгоре се посипва с дребни кубчета сушени домати и по желание стръкчета от свеж розмарин.

Отстрани покрай млечния дип се нареждат солени бисквити, кръгли крекери.

С тях се откъсва парченце дип или се намазва бисквитата.

По желание между сушените домати може да се подредят и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: