Начин на приготвяне
Кубчетата бекон се запържват в сух тиган, докато станат кафеникави и силно хрупкави.
Сиренето Чедър се настъргва на едро ренде.
Червената чушка се нарязва на дребни кубчета.
Лукът се нарязва на ситно.
В купа се изсипва цялото крема сирене, хрупкавият бекон, сиренето Чедър, червената чушка, наситнен зелен лук и наситнен магданоз. Посолява се със сол и черен пипер на вукс, прибавят се лук на прах и чесън на прах. Разбърква се с лъжица.
Дълбока кръгла кейкова форма с куминче по средата, ребрована, се покрива отвътре със свежо фолио, но така че отстрани да има и дръжки, да излиза свободно от формата. Фолиото нека да минава около куминчето на формата, но не се разрязва. Изсипва се цялата смес, заглажда се и леко се притиска, за да не се е образувал въздух. Отгоре се покрива с още едно фолио.
Сместа се охлажда най-малко за 2 часа.
Разядката се изважда от формата посредством дръжките от фолиото, поставя се в голяма чиния и се обръща още веднъж окончателно в подходяща сервизна чиния. Отстранява се фолиото и с нож се минава по страните, за да се изглади, с леко навлажнени ръце.
По средата, там, където е било куминчето, се поставя един свитък от намачкана хартия за печене, запълва се, тя е предпазна за момента.
Отстрани върху сместа се поръсва обилно с силно наситнен магданоз, леко се притиска с ръка, за да полепне. Отстранява се хартията.
Отгоре се посипва с дребни кубчета сушени домати и по желание стръкчета от свеж розмарин.
Отстрани покрай млечния дип се нареждат солени бисквити, кръгли крекери.
С тях се откъсва парченце дип или се намазва бисквитата.
По желание между сушените домати може да се подредят и маслини.