Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печени ябълки»Канелени ябълки с кафява захар и манов мед

Канелени ябълки с кафява захар и манов мед

Канелени ябълки с кафява захар и манов мед
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Ароматни ябълки, чиито неповторим вкус никога няма да забравите - канелени ябълки с кафява захар и манов мед"

Необходими Продукти

  • ябълки - 15 бр.
  • кафява захар - 15 ч.л.
  • мед - 17 ч.л. манов
  • орехи - 15 бр. ядки
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ябълките и отрежете капачетата. С помощта на малка лъжичка издълбайте вътрешността им.

Във всяка ябълка сложете по лъжичка манов мед, кафява захар и орехова ядка. Поръсете с канела с желаното от вас количество.

Наредете ябълките в тава, подходяща за печене, с отворите нагоре.

Внимателно налейте чаша топла вода, в която сте разтворили 2 лъжички от меда.

Запечете в загрята фурна до карамелизирането на ябълките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: