Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко. В купа слагаме бялата захар, захарта Мусковадо и яйцата.
С миксер разбиваме заедно двата вида захар и яйцата много добре. Разбиваме дълго време. Трябва да стане гъста, ароматна и със светло-кафяв цвят смес.
В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Оставяме я да шупне и след това я прибавяме в купата. Разбиваме с миксера. Добавяме олиото и пак разбъркваме.
Пресяваме двата вида брашно със сито и го прибавяме постепенно в купата и разбиваме с миксера.
Почистваме ябълката и белим кората ѝ. Режем я на малки кубченца. Добавяме ги вътре плюс натрошените бадеми и разбъркваме с голяма лъжица много добре.
Мажем тава с диаметър 26 см. с масло и набрашняваме с брашно. Набрашних с пълнозърнесто брашно. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица.
Печем ябълковия сладкиш в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като изпечем режем на ромбове и нареждаме в чиния.
Сладкишът с ябълки и кафява захар става мек и много вкусен, с карамелен вкус, усеща се ябълката и натрошените бадеми.